Laboratórium

Újabb vizsgálatokat tudunk biztosítani a pácienseink számára!

Post covid csomag

Segítségével a fertőzésen átesettek kaphatnak képet az esetlegesen kialakult szövődményekről (szívizomgyulladás, vérrögképződés, szervi károsodások, gyulladás). A csomagot fokozottan ajánljuk a fertőzésen átesett sportolóknak és aktív életmódot folytatóknak, még azelőtt, hogy visszatérnének a sportoláshoz.

Éhgyomorral érkezzenek a vizsgálatra, lehetőleg délelőtt 10 óráig!

Ára: 22.000 Ft

 

Mélyvénás trombózis panel

Ez egy olyan komplex genetikai csomag, mellyel kimutatható az esetleges veleszületett trombózis hajlam.

Nem kell éhgyomorra jönni a páciensnek!

Ára: 26.600 Ft

 

Covid pajzs alap csomag

A vizsgálati panelt azoknak ajánljuk, akiknek panaszuk nincs, de szeretnének áttekintő képet kapni szervezetük koronavírus elleni védekezőképességéről és azon tényezőkről, melyek befolyásolhatják a fertőzés kockázatát, illetve a kórlefolyás súlyosságát.

Nem kell éhgyomorra jönni!

Ára: 27.000 Ft

A minták a hét bármely napján reggel 7:30-16:30 óra között levehetők.

Előzetes bejelentkezés szükséges.

A laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatban általánosságban

A vérvételt a Laboratóriumban az asszisztens végzi, és intézi a levett minták azonosítását, tárolását. A levett vérmintát tartalmazó csőre ragasztott címkére a mintavevő asszisztens ráírja a beteg nevét, születési dátumát, a mintavétel időpontját és a labor vizsgálati sorszámot. Ez a sorszám szolgál majd a későbbiekben az eredmények archiválására. Ezt a sorszámot az asszisztens feltünteti minden mintatároló csövön és a széklettartályon is a betegazonosító adatok mellett.
A megfelelő előkészítés után levett vérminta esetében kritikus pont a levett minta azonosítása, amely biztosítja a minták elcserélhetőségének kizárását. A minták tárolását, vizsgálatra való előkészítését a vizsgálati utasítás alapján végezzük.

Vizeletminta vétele: Ha a vizsgálatkérésben vizeletvizsgálat is szerepel, akkor a laboratóriumban vizeletminta-vevő egyszerhasználatos poharat adnak a betegnek, amelyre a számítógépes rögzítést követően keletkező napi sorszámot az asszisztens ráírja. A pohárban lévő vizeletmintát a laborban az asszisztens fehér kupakos, zárható, vizeletgyűjtő kémcsőbe önti, amire ráírja a betegazonosító adatokat (beteg neve, születési dátuma, belső azonosító sorszám).
Székletminta vétele: Ehhez a betegek írásos útmutatót kapnak, amely a Hexagon teszthez (mintavételi edény) tartozó leírásból készült. A mintavételhez a páciens megkapja a vizsgálatot végző partnerünk, a Synlab által adott széklettartályt. A behozott tartályra a laborasszisztens ráírja a beteg nevét és születési dátumát. A vizsgálatkérést a fentiekkel azonos módon rögzítik a számítógépben.

Általános szabály, hogy az előírásoknak megfelelő levételi, tárolási körülményeket be kell tartani. A vizsgálati mintákat az előírt mintavételi edényben tárolva, pontos azonosító adatok feltüntetésével az előírásoknak megfelelően lezárva, előírt hőmérsékleten (hűtőtáskában) és a mintavétel napján a vizsgáló helyre, a Synlab Laboratóriumába a cég futárszolgálata szállítja, a számítógépes rögzítés alapján kinyomtatott vizsgálati listával, amely tartalmazza a betegek nevét, születési dátumát, a számítógépes azonosító számot és a kért vizsgálatok megnevezését.

Ezek, a mintavétellel, minta tárolásával, kezelésével, szállításával kapcsolatos kritériumok biztosítják a vizsgálat korrekt elvégzését és a megbízható, értékelhető eredmény nyerését.

A szerződött partnerünk a szerződésben foglalt előírásoknak megfelelően elvégzi a vizsgálatokat. Az elkészült vizsgálati eredményeket az elkészítés után (a legtöbb vizsgálat eredményét másnap) a futár visszaszállítja a MES laborba, valamint elektronikusan is megküldésre kerül mind nekünk, mind pedig az EESZT felhőbe.

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok részeként a vizeletvizsgálatot helyben a MES laboratórium végzi. Ezek a vizsgálatok: foglalkozás-egészségügyi és szűrővizsgálatok keretében végzett általános vizeletvizsgálatok tesztcsíkkal, DOCUReader 2 géppel, illetve szükség esetén mikroszkópos üledékvizsgálat is történik.

Az eredmény értékelése a vizeletes csík elszíneződése alapján vizuálisan történik általában. Csak láthatóan kóros eltérés esetén végezzük el a gépi elemzést. A kapott eredményt az asszisztens beírja a beteg (elektronikus és papír alapú) dokumentációjába, illetve a gépi értékelő leletet a lap mellé tűzi.

A privát betegek részére foglalkozás-egészségügyi és szerződéses vizsgálatokban a szerződés szerinti csomag alapján tesztcsíkkal ujjbegyes vércukormérés történik. A mérést Dcont TREND készülékkel végzi a labor asszisztens. A mintavételt a laborban helyben végzi az asszisztens. A páciens ujját lefertőtleníti, majd a vérvételi lándzsával apró sebet ejt az ujjbegyen. A vércseppet a tesztcsíkra juttatva elvégzi a vizsgálatot. Az eredmény értékelése a készülékkel történik, digitális kijelzéssel. A vizsgálati eredményt a munkalapra felírja, majd rögzíti a számítógépben. Kóros eredmény esetén megtörténik az orvos értesítése, aki dönt a vénás vérvétel és laborvizsgálattal történő elemzés szükségességéről.

 

Biztonságban a nap 24 órájában!