Kardiológia

A MES Kft. tevékenységével és szakmailag erős, jól képzett szakorvosi gárdája segítségével arra törekszik, hogy magánfinanszírozott ellátás keretében betegei és szerződéses partnerei részére egészségügyi szolgáltatásait legmagasabb színvonalon nyújtsa.

Általános célkitűzés:

  • magas színvonalú és minél teljesebb körű egészségügyi ellátás nyújtása magán betegeink számára,
  • emelt szintű kardiológiai-belgyógyászati ellátás biztosítása a betegek felé
  • részvétel az egészségmegőrző programokban szűrővizsgálatokkal, korai betegség-felismeréssel és gyógyító tevékenységgel( pl. Menedzser szűrés)
  • dolgozóink kellemes, jó közérzetének és megfelelő munkakörülményeinek biztosítása

Kardiológiai szakellátás

A szívbetegségek korunk egyik gyakori nép betegségének bizonyult. Az általános belgyógyászati vizsgálat szempontjából gondot jelenthet a különböző szívzörejek elkülönítése. A kardiológusnak megvan a kellő tapasztalata és a megfelelő eszköze (szív UH, terheléses EKG), a különféle szív-érrendszeri megbetegedések identifikálásához. Szívritmuszavar bármely életkorban előfordulhat, de a felnőtt korban találkozunk vele leggyakrabban. Az EKG különböző formái (nyugalmi 12 elvezetéses, 24 órás monitorozás, terheléses, transztelefonikus) és az echokardiográfia alkalmas a diagnózis felállítására. Ezt követően – ha szükséges – a kardiológus a megfelelő kezelést elkezdheti. Gyakori kísérő betegség a magas vérnyomás. Ezekben az esetekben is nélkülözhetetlen a kardiológiai vizsgálat, hiszen fejlődési rendellenesség is okozhatja, másrészt a betegség súlyosságát jól tükrözi a szív állapota. A mellkasi fájdalom gyakori panasz a felnőttkorban. Leggyakrabban szívbetegség állhat a háttérben, de egyéb betegségek( pl.GERD) kizárása is fontos . Ma már tudjuk, hogy egyes szívizombetegségek öröklődhetnek. Genetikai vizsgálattal ma még nem minden esetben tudjuk őket igazolni vagy kizárni, viszont a kardiológiai követéssel időben felismerhetjük azok megjelenését. Szívműtét vagy terápiás szívkatéterezés után akár évek múlva is előfordulhatnak szövődmények, ezért az ilyen beavatkozáson átesett betegek nyomon követése föltétlen ajánlott.

A kardiológiai rendelő diagnosztikai lehetőségei:

  • 12 elvezetéses EKG
  • Transztorakális echokardiográfia
  • Terheléses EKG
  • Pulzus oximetria
  • Transztelefonikus EKG

A kardiológiai problémák időben történő felismerése és kezelése lényegesen javítja a beteg és környezet életminőségét. Ebben jelentős segítséget tud nyújtani szakellátásunk. A szükségeshez képest kevés a kardiológiai járóbeteg szakrendelés, gyakran hónapokat kell várni egy előjegyzésre. Ezen a hiányon tud enyhíteni szakrendelésünk.

A MES Kft által nyújtott szolgáltatások minőségének folyamatos javítása valamennyi munkatárs feladata. Az orvos-szakmai munka, vezetői intézkedések célja, hogy a páciensek, a szolgáltatást igénybe vevők, elégedetten távozzanak, és a továbbiakban is bizalommal forduljanak hozzánk.

Biztonságban a nap 24 órájában!